Online video advertising

Communicatiever, opvallender, professioneler. Hoe word je dat als bedrijf of organisatie? Die vraag krijgen we vaak bij Twinsense. Het antwoord waar we vaak op uit komen? Videomarketing middels Social Media, Youtube en Google. Videomarketing biedt talloze mogelijkheden, nu meer dan ooit tevoren. Denk alleen al eens aan YouTube met bijna 9 miljoen unieke Nederlandse bezoekers per maand en weergaves hoog in de Google resultaten. Vorm je eigen community en creëer interactie met je doelgroep. Je moet er alleen wel wat voor doen. Loop de volgende vier stappen door om te komen tot een goede en effectieve videomarketingstrategie.

STAP 1: Kies je strategie

Bedenk wat je wilt laten zien. Maak video-testimonials, een korte documentaire over je bedrijf of maak kleine productvideo’s. Weet wat je wil vertellen en pas je strategie hier op aan. Bedenk ook goed wat je wil bereiken. Verleid mensen om naar je website te gaan of trigger ze om je video’s de delen met vrienden of collega’s. Heb je inzichtelijk wat je wil bereiken? Dan is het tijd voor de volgende stap.

STAP 2: Bepaal de content

Bezoekers trekken

Het is belangrijk om regelmatig nieuwe video’s te plaatsen, minimaal 1 keer per maand. Een handige en leuke manier om dit te doen is door een serie te maken of op actuele seizoen ‘s gerelateerde onderwerpen te reflecteren.

Je bezoekers binden en doorverwijzen

Zodra je bezoekers je video bekijken, is het belangrijk om ze te binden. Doe dat bijvoorbeeld met een call-to-action of annotatie. Annotaties zijn interactieve elementen binnen onderdelen van de video die je linkt aan bijvoorbeeld een product uit een webshop. Stimuleer de kijker daarnaast voor de volgende zaken: ‘Abonneer je op ons kanaal’, ‘Kijk meer’, ‘Bezoek onze website’ of ‘Laat je reactie achter’.

Jouw Youtube-kanaal

Door iedere video binnen je kanaal aan afspeellijsten te koppelen kun je geïnteresseerde bezoekers van gerelateerde video's trekken. Zo koppel je diverse zoekvragen aan elkaar en creëer je een netwerk van zoekresultaten binnen je Google en Youtube-netwerk.

Een goed voorbeeld van een kanaal is het kanaal van Intratuin: Intratuin heeft verschillende video’s gemaakt die een serie vormen rondom diverse tuin-gerelateerde vragen. Deze films zijn regelmatig te vinden in de zoekresultaten van particuliere tuinliefhebbers op Google.

Dergelijke campagnes zijn echter ook toe te passen voor business to business marketing.

STAP 3: Plaats je video

Gevonden worden

Voordat je de kijker kunt binden, moet je de kijker vinden. Of eigenlijk: de kijker moet jou vinden. Dat doe je door SEO bij het plaatsen van je video, oftewel goede zoekwoorden. Voor video’s geldt hetzelfde als voor webteksten. Kies 1 à 2 zoekwoorden en focus je hierop. Plaats je zoekwoord in je URL, in de labels, maak een pakkende titel en kies een sterke beschrijving.

Wist je dat YouTube onderdeel is van Google? SEO is daarom des te belangrijker als middel voor je ranking. Als voorbeeld de zoekterm: “Temperatuur BBQ”. Hier komt als resultaat een YouTube video van Intratuin terug.

YouTube is vaak de meest aannemelijke plek om je video te plaatsen. Maar wat dacht je van andere social media? Facebook is uitermate geschikt om te communiceren met vrienden en relaties. Delen op LinkedIn betekent zakelijke naamsbekendheid. Een extra tip: als je besluit om je video als apart bestand op social media of op je website te plaatsen, zorg dan dat het zoekwoord ook in de bestandsnaam voorkomt.

STAP 4: Verspreiden en reageren

Delen en interactie opzoeken

Je eerste video is geplaatst, nu is het tijd om je community verder op te bouwen. Belangrijk hierbij is om te weten wie je trouwste fans zijn. Daarnaast is het belangrijk om een relatie met je bezoekers op te bouwen. Breng het gesprek op gang, reageer op mensen en creëer interactie.

Wist je dat je via YouTube gebruik kunt maken van YouTube Analytics? Zo zie je onder meer hoe goed je video’s worden bekeken en wat de bezoeker interesseert.

Door te luisteren naar je doelgroep en regelmatig je bezoekers te analyseren, kom je erachter wat zij willen en kun je je toekomstige video’s hier op aanpassen. Het gevolg? Communicatiever, opvallender en professioneler in beeld bij jouw doelgroep. Onder dat motto combineren wij internettechniek met videotoepassingen.

Meer weten?

Voor meer tips en informatie mag je natuurlijk contact met ons opnemen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.