Lancering Industrial Reality Hub

Twinsense 360 zet met de Industrial Reality Hub, Oost-Nederland stevig op de kaart met AR/VR in industry en medtech.

Industrial Reality Hub

De Industrial Reality Hub is een samenwerkingsverband tussen de bedrijven Controllab, OVsoftware, SeriousVR, Recreate, Twinsense360, Benchmark Electronics, Demcon-Nymus3D, het VR Lab van de Universiteit Twente, onder aanvoering van Oost NL. Via de drie werkgroepen Projecten, Internationalisering en Kennis wordt gewerkt aan de uitvoering van een meerjarig plan. De nauwe samenwerking ontstond uit activiteiten van Oost NL op gebied van Augmented en Virtual Reality en is de opvolger van het Cluster Human Machine Interfaces. De IR Hub is ingebed in een breder ecosysteem van in totaal 35 bedrijven, kennisinstellingen en faciliteiten.

De tien partners hebben een leidende rol in businessontwikkeling op het gebied van AR/VR in Nederland. De sterk betrokken kopgroep heeft een duidelijk belang bij samenwerking vanuit groeidoelstellingen. Bovendien bieden we via Smart Industry meerdere Fieldlabfaciliteiten aan voor externe partners. Hierin wordt geëxperimenteerd met nieuwe technieken. Deze nieuwe technologieën zijn zeer aantrekkelijk voor talent en zorgt dus voor het binden van jonge mensen in Oost-Nederland. Daarnaast heeft AR/VR een geweldig potentieel om in bedrijfsprocessen gegevens sneller beschikbaar te maken voor medewerkers en daardoor kwaliteit te verhogen.”

​De Hub geeft prioriteit aan het bouwen van een foothold vanuit Nederland om de opstap te maken naar Europa, als middel voor het ontwikkelen van complexe innovatieprojecten.

Missie van Total Reality HUB

“Our mission is to enhance the collaboration between human and machine through seamless integration of Data and AR/VR technology, enabling humans to remain the leading factor in the digital society. Moreover, our ambition is to make digital reality accessible, affordable, practically usable and socially relevant for any industrial organisation”.​

Presentatie bij Hannover Messe
De Hub presenteert zich in april op de Hannover Messe onder de vlag van Smart Industry en staat nadrukkelijk open voor het aansluiten van nieuwe partners. hiernaast zal in maart een Launch Event georganiseerd worden gericht op het bekendstellen van de Hub in de regio en aanwezig zijn bij landelijke en internationale events.

Voor meer informatie over de hub:industrialrealityhub.com